úterý 24. května 2016

Někdy potřebujete batoh. Někdy nabíječku. A někdy obojí.

GoPlug Vám poslouží jako batoh i nabíječka
GoPlug batoh
V dnešním článku se zblízka podíváme na další zajímavý projekt od kreativců z Utahu. Jedná se o batohy z velkokapacitní napájecí stanicí. Myšlenka se zrodila v hlavě Joshu Crossovi, který je filmařem a podnikatelem s 15-tiletou praxí.
Vymyslet a vyrobit batoh s dokovací stanicí ho napadlo při jeho cestách po světě. Šest měsíců v roce Josh tráví na cestách kvůli svému podnikání. Hodně času se pohybuje na letištích a hotelech. I když je na cestách, řídí svoji firmu na dálku a proto je pro něj důležité být stále online. To je stává obtížným, jelikož baterie v mobilních zařízeních nevydrží moc dlouho a orientovat se na místech, kde se nachází poprvé  bez navigačních pomocníků je často obtížné. Proto si uvědomil, že potřebuje něco jako dokovací stanici nejlépe zabudovanou v zavazadle.

GoPlug, jak se této vychytávce říká, je napájecí stanice o kapacitě 26 400 mAh, což je slušná dávka energie pro všechny druhy mobilních zařízení. Technické informace na oficiálních stránkách produktu uvádějí, že na jedno nabití dokovací stanice, které trvá zhruba 3 hodiny,
můžete nabít svůj telefon až 14 - krát, GoPro kameru 18 - krát, tablet až 4 - krát a notebook maximálně 2 - krát.

Stanice GoPlug se instaluje do speciální kapsy voděodolných batohů. Stanice není nijak fixována k látce batohu, tudíž je možné ji využít i externě. Hodně zajímavým se jeví fakt, že si k batohu lze pořídit solární panely, které se starají o nabití napájecí stanice.

Projekt je stejně jako FUGU kufr registrován na portálu Kickstarter a po přispění si jej můžete předobjednat.

Pro toho kdo hodně cestuje a využívá při tom jakákoliv mobilní zařízení je stanice GoPlug výborným pomocníkem. Doufejme, že takovýchto projektů bude vznikat co nejvíce, aby ať už nadšení cestovatelé nebo bysnysmeni měli maximální pohodlí.