pondělí 16. května 2016

FUGU - kufr budoucnosti

Dostatek místa na spoustu věcí - FUGU zavazadlo
Nafukovací zavazadlo FUGU
Designéři tohoto unikátního kufru se inspirovali rybou. Fugu je mořská ryba, která má tu vlastnost, že se dokáže stejně jako tento revoluční cestovní kufr "nafouknout".

Díky integrované vzduchové pumpě se dokáže zvětšit z palubního kufru na kufr opravdu velký. V nejmenší formě má kufr na výšku 23 centimetrů. Po nafouknutí se dostanete na nějakých 70 centimetrů a původní objem 40 litrů se rázem změní na 120 litrů.

Lze kufr nafouknou i manuálně v případě, že se baterie vzduchové pumpy vybijí.


Zavazadlo Fugu je vybaveno plochými všesměrovými kolečky, díky nim se otočíte na "pětníku" a rychle tak můžete měnit směr pochybu kufru. Tím, že je zavazadlo v nafouknutém stavu velmi odolné a pevné, Vám umožní se na něj posadit (unese dospělého člověka) a za pár momentů tak máte k dispozici provizorní sedátko, stolek na notebook nebo noční stolek. Další vychytávkou je GPS locator. Po spárování kufru s vaším mobilem nebo tabletem jej můžete sledovat. Je vodě-odolný, pevný a přitom váží jenom 4,5 kg.

V současnosti je kufr ve finální části vývoje a je financován přes komunitní server Kickstarter. Na tento projekt už se vybralo více jak 400 000 dolarů, což několikrát převyšuje původní požadovanou částku. Už nyní je možné si Fugu předobjednat na oficiálních stránkách za cenu 299 dolarů. Je ve hvězdách zdali se toto unikátní zavazadlo dostane i na český trh a budete si ho tak moci koupit možná právě u nás :-)





Se zavazadlem FUGU převezete celou skříň
Se zavazadlem FUGU není o prostor žádná nouze